KØBEKÆLLING og kunstnerne

Et kunstprojekt, hvor 8 forskellige kunstnere fortolker romanen KØBEKÆLLING.

 

Kunstnerpræsentation #1

Anette NAnette Neist blev i perioden 1986-1996 undervist på Silkeborg Kunstskole. Har i samme periode udstillet akvarel og oliemalerier på diverse caféer samt kunstforeninger.

Fra medio 90’erne tog et krævende arbejde over, maleriet kom på en alvorlig pause indtil 2015. Herefter udfordret med læringsproces i akryl på lærred.

I dag arbejdes der dagligt i det lille værksted midt i den skønne have. Naturen, havet, floraen og landskaber – farverne derude og fugle er en stor inspiration. Når farverne blandes på lærredet sker det magiske, og motivet trylles frem, enten fastholdt qua foto eller hukommelse.

KØBEKÆLLING visualiseres med malerier – akryl på lærred.

Få smagsprøver Anettes kunst HER

 

 

 

 

Kunstnerpræsentation #2

Peter MalthaFor Peter Maltha starter det legende, skørt og skævt. Vilde blyantskitser på billigt kopipapir. Han vælger de bedste skitser ud. Strammer op, laver om og retter til.
Den færdige skitse overfører han til akvarelpapir og tuscher op med en fin mårhårspensel.
Til sidst farvelægger han med akvarelfarver.

For tiden arbejder han på en Graphic Novel. Der skal mange tegninger til, og han er først færdig, når hele stuegulvet er dækket.

 

”KØBEKÆLLINGerne” og ”Omslags Parafraserne” på denne udstilling, er inspireret af Anna Dyhrs kraftfulde bogtitel.

 


Kunstnerpræsentation #3

susanne mosegaardSusanne Mosegaard er billedkunstner og arbejder desuden med digital fotokunst og installationskunst. Hendes arbejde med den digitale fotokunst er baseret på drama, lidenskab og eftertanke. Hun bliver inspireret af følelser, stemninger, indlevelse og oplevelser. Som billedkunstner forsøger hun igennem sine blomsterbilleder at forme lys og skygge.
I øjeblikket arbejder hun med mannequiner som installationskunst.

I KØBEKÆLLING og kunsten har Susanne valgt at fortolke tekststykker med digital fotokunst. Hun benytter den form bl.a. fordi hun kan udtrykke de tanker og følelser, hun får, når hun læser værket.
Hun har valgt at opdele værket i to dele netop for at illustrere en udvikling og bidrager med 2 plakater.

Få smagsprøver Susannes kunst her: Susanne Mosegaard Billedkunstner og www.susannemosegaard.dk

 

 

 

 

 

Kunstnerpræsentation #4
mogens greveMogens Greve har frem til august 2016 arbejdet 10 år som journalist og fotograf ved Lokalavisen. Han skriver og fotograferer nu til to erhvervsblade og er selvstændig fotograf.
9. marts 2017 udgiver han en foto-/samtalebog beregnet for beboere på plejecentre. Det er den første bog af slagsen i Danmark – og måske i verden.

I forbindelse med KØBEKÆLLING og kunsten har han fået lavet tre forskellige motiver af købemænd. Og to forskellige motiver med købemandens livsfilosofi.

Få smagsprøver Mogens’ kunst her: fotori.dk og fotorier.dk

 

 

 

Kunstnerpræsentation #5
ane gudrun fur øhrberg profil 1Ane Gudrun er børnebogsforfatter/-illustrator, skulptør, klummeskribent og kreativ-underviser.

Hun er uddannet på kunstskole, animationskurser og som dansk-, biologi-, billedkunst- og sløjdlærer.

I stort set alt hun skaber, inspireres hun af eventyret og de finurlige fortællinger – både eventyrets lyse sider, men til tider også eventyrets dystre afkroge. Hun har i mange år været meget fascineret af sine børns evne til at hengive sig i fantasien, og den fascination gør, at hendes hjerte specielt banker for barndommen, som en magisk tid, som vi skal værne om.
I KØBEKÆLLING deltager hun med illustration på lærred, postkort og indrammede skitser.

 

Få smagsprøver Anes kunst HER
– hvor man kan følge med i tilblivelsen af Anes projekter, samt følge lidt med i det lille firma hun har, hvor hun laver forskellige kreative ting på bestilling.

 

 

Kunstnerpræsentation #6
FormskabtFormskabt ved Lise G. Lise er grafisk designer, illustrator og formskaber.
Hun deltager, fordi ordene i KØBEKÆLLING ramte hende personligt. Hun blev ramt af de følelser, KØBEKÆLLING fik fremkaldt i hende; følelser af afmagt, frygt og lysten til at gemme sig og lade andre glemme sig.

Hendes værker afspejler livsoplevelser – hendes håb er at sætte fokus på undertrykkelse af kvinder ved at vække følelser hos dem, der oplever hendes værker. Hun udtrykker sig på forskellige måder ved brug af varierende materialer og teknikker.
Hun deltager i KØBEKÆLLING-projektet med akryl på lærred.

Få smagsprøver Lise Gs kunst HER

 

 

 

 

Kunstnerpræsentation #7
Tilla P KlowTilla P. Klow er uddannet indenfor keramik/billedkunst samt håndarbejde. Hun arbejder hovedsagligt med grafiske tryk i form af raderinger samt broderi.
Hendes raderinger og broderier er skabt med baggrund for hendes kærlighed til grafikken og det fine håndarbejde. Hun har fjernet pænheden og det nuttede i både broderi og grafik. Hun broderer gerne tekster, som er grove og sjove, de skal give et grin med på vejen. Hun bruger helt bevidst humor til at være dybt politisk ukorrekt. Hele vores verden er så fyldt med regler for god opførsel, hvad man må og ikke må, hvad man kan tillade sig at sige og ikke må sige. Broderierne er en kommentar hertil. Hun bruger janteloven og masser af fyord til at få budskaberne ud. Det er meget befriende at være “uartig” i kunstens tegn.
Raderingerne er lavet med klassisk “koldnålsteknik”, hvor mønsteret ridses i en metalplade, påføres sværte og trykkes på lækkert 300 gr. akvarelpapir, herefter dekoreres de med akvarel, bladguld og sølv, acryl og tusch. Eller de samles med andre elementer i mixed media collager.

Til KØBEKÆLLING og kunsten deltager hun med en række raderinger, som leger med konceptet om ”kønsdragten”, det at føle sig lukket inde i en boks og ønsket om at gøre sig fri og ikke mindst at ”se verden i glimt”.

Få smagsprøver Tillas kunst HER

 

Kunstnerpræsentation #8
Bettina Vahle (2)Glaskunstner Bettina Vahle er uddannet arkitekt med speciale i bygningskunst og byplanlægning. Hun har allerede som barn haft en stor fascination af glas og har som studerende arbejdet med materialet. Efter en længere pause har Bettina genoptaget arbejdet med glaskunsten. I denne periode har hun suppleret sin viden og uddannelse gennem flere masterclasses ved internationale glaskunstnere fra hele verden bl.a. Karl Harron, Nathan Sandberg, Silvia Levenson, Helen Stokes, Rudi Gritsch og Kirstie Rea. Bettina har desuden tegnet og malet siden barndommen.

Bettina Vahle har de sidste 9-10 år haft travlt med glaskunsten, hvor hendes karriere inden for arkitekturens verden ofte kommer til udtryk. Hun finder inspiration i bygninger, naturens former og landskab, der udtrykkes gennem aftryk og støbninger i glasset. Har en forkærlighed for at søge nye veje og muligheder i glasset.

Bettina Vahle har deltaget i flere udstillinger både censurerede og ucensurerede. Hun har solgt værker til i både ind og udland.

Hun deltager i KØBEKÆLLING og kunsten med 3 støbninger i glas. De 3 værker er i form af glasblokke som skal illustrere plastboxen i romanen. I de 2 blokke ligger en sammenfoldet kvinde og i den 3 er et relief med en vred kvinde, som giver fingeren.

Få smagsprøver Bettinas kunst HER

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better