UDGIVELSER

BØGER
– kan bestilles ved forfatteren på: kontakt@annadyhr.dk

 • Man forsvinder ikke bare v. Forlaget Jensen og Dalgaard.
  01.05.2022, dagbogsroman, chok og (livs)sorg

  Forlagsbeskrivelse: “To uniformerede betjente i mørket, deres ansigter er oplyste af lampen over døren. Den ene betjent har fat i walkie-talkien ved brystet. Han trykker på den, og dens knitren ophører et øjeblik. Er du Anna Dyhr?”
  Det anslås, at hver tiende voksne dansker har afbrudt kontakten til en forælder. Men hvad så, når denne forælder dør: Hvilken ret har man til at sørge, hvis man er den, der sagde fra? Hvordan får man sagt farvel til et menneske, man selv har afskåret kontakten til, inden døden gjorde det?
  Man forsvinder ikke bare blotlægger, hvordan komplekse relationer afføder kompleks sorg. Mellem hver eneste linje ligger frygten for, at hovedpersonen som barn af blokkene ikke selv er i stand til at bryde den sociale arv. Bogen igennem griber hovedpersonen efter litteraturen som redningskrans, sproget som ilt.

 • Købekælling v. Forlaget Jensen og Dalgaard.
  2017, roman, aggressiv realisme.

  Forlagsbeskrivelse: 
  Du linder på låget. »Vil du have te?« Armen med de mørke hår. I hånden har du et glas. Med en snor ned langs siden. For enden af snoren er klipset en note fra Pickwick: Skovbær. Fordi rød er min yndlingsfarve, har du valgt den blå tepakke. Engang fortalte jeg dig, at jeg foretrækker kaffe. Du lo og sagde, at kaffe ikke er en drik for kvinder. De skulle nødig vågne op. En sarkastisk, rasende og sært poetisk historie, som blandt andet stiller spørgsmålet: Behøver en fri kvinde at være et pikhoved?

  Anmeldelser
  “Det frydefuldt fabulerende billedsprog tegner en bevidst flugt fra et hverdagssprog, der er gennemsyret af magtstrukturer … en fornøjelse at stifte bekendtskab med.”
  Anne Skov Thomsen, NordJyske ★★★★

  ”Købekælling er en syret, poetisk collage af ord og oplevelser, et feministisk kampråb udfoldet som såkaldt rasende realisme.”
  Merete Reinholdt, Berlingske★★★★

  ”Med små sproglige omvendinger leger hun med betydningsforskydninger, så det næsten knitrer elektrisk hen over siderne.”
  Sophie Engberg Sonne, Politiken★★★★

  “Anna Dyhrs debutroman er velskrevet, underholdende, udfordrende, humoristisk og ubehagelig. Den kan varmt anbefales herfra.”
  Simon Johannesen, Littuna

  “Sproget er knivskarpt skåret. Ultra korte, poetiske sætninger, der både rummer den skarpe satire, men så sandelig også rummer det mørke i mennesket.”
  Bognørden, ★★★★

ANDRE UDGIVELSER

 • Artikel: Katastrofen og Knausgård. Tidsskriftet Modspor, 2020
 • Kortprosa: Blikstille. Poetic Pamphlets, 2018
 • Novelle: Dukkebarn. Tidsskriftet Å, 2017
 • Klumme: Støj og stilhed, ord og oprør. Littuna, 2017